Tervetuloa Kotikulman Erän kotisivuille
http://www.kotikulmanera.fi/phpBB3/

SORSA 2005..
http://www.kotikulmanera.fi/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=140
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  hänksi [ 19.8.2005 18:25 ]
Viestin otsikko:  SORSA 2005..

Pannaanpa tähän aihe, miten homenokkien sorsareissut on alakanu taikka
menny.
Sain itekki järkättyä tällaasen pikasen lauantain sorsapäivän.
Jos tuloo ykskin tavi niin varmasti maistuu hyvältä....... :wink:

Palataan asjaan ja hyvät iltalennot jokkaiselle..

Kirjoittaja:  hänksi [ 21.8.2005 13:05 ]
Viestin otsikko:  Lauantai ohi...

Moro homenokat !
Oltiin sitten Paulin kans lauantain alootukses evijärvellä.
Meikäläiselle jahti jää tällakertaa alotuspäivään mutta Paul
jäi jatkamaan vielä sunnuntaille.

Pannaanpa tähän vähä kuvia eilisestä.

Paul kuivatteli varusteetaan jo päivällä.
On se ihime, kun jätkällä on kahaluusaappaat ja kaikki 8) 8)


Kuva


Tito ja jätkä lähös paatilla , joku saattaa tunnistaakkin ?????


Kuva


suojärvimaisemaa.........


Kuva


Tito ja Paul hajuulla ...........


Kuva


Joutsenet aloottaa iltalennon......


Kuva


Iltalentovalakialla klo.24.00
(Paulin hatus on näköjään hikiraja noussu 8) 8) )


Kuva


Kuva


Kuva


Keli oli aurinkoonen ja tuulinen .
Sorsia lenti kohtuullisesti ??????
Ei voi verrata entisaikoohin ,järvien kuivattamisyrityksien jälkeen.
Tarkoottaa , että kosteikot on vähentyneet .

Noo... Tällaasta tälläkertaa

Kirjoittaja:  hänksi [ 21.8.2005 14:36 ]
Viestin otsikko:  jop jop

no no

Kirjoittaja:  hänksi [ 21.8.2005 14:37 ]
Viestin otsikko:  Re: jop jop

8)

Kirjoittaja:  hänksi [ 21.8.2005 14:39 ]
Viestin otsikko:  Re: jop jop

pientä sekoolua

Kirjoittaja:  Loikka [ 21.8.2005 14:41 ]
Viestin otsikko: 

Mooorjeesss!

Aloitus tuli suoritettua kaverin kanssa täällä Etelä-Savossa. Jahtiin meno oli ensinnäkin aika mielenkiintoistakun sai väistellä karhujahtilaisia oikeen urakalla!

Oli Moinsalmen niemeen haalittu kaikki Savonlinnan "karhumiehet" jahtaamaan nallukaista. Taisipa vaan nalle säitlyttää henkensä kun ei hirveetä älämölöä illalla kuulunut....

Mutta itse jahtiin...

Paikkana meillä oli pieni suopeltojen sisällä oleva lampi jonka koko oli noin 300 m x 100 m peini mutta joskus ollut lintuja paljonkin...

11:55 olin kontannut ja ryöminyt rantaan ja katselin lammella ja yks ainut rääppänä oli keskellä lampea. Ei kovin hyvältä näyttänyt! 12:01 näen kaverini lammen toisessa päässä rannalla ja ei vieläkään mitään. 12:03 kaveri poistuu ranalta ja 12:05 JYTINÄ alkaa... Heinari poikue oli pellolla syömässä ja kaveri pudottaa ensimmäisen heinarin. Samassa lutteikosta hyppää puolenkymmentä tavia liikkeella ja alkaa kiertämään lampea. Kohdallani Tikka puhuu kerran tavi kiepsahtaa taitolentonsa päätteksi lampeen.

Uutta panosta nopeesti pesään kun heinarit kiertää vielä lampea. Yksi erehtyy yli lentoon ja vetäsen tikan poskelle, mutta mikä on kun ei lähde... Perk! Panoksen vaihdossa ei kaikki mennytkään niin kuin piti ja aseei ollut naksahtanut kiinni! Vähän lisää kiroilua ja kaveri pääsee ampumaan samaa heinaria, mutta heinari painuu ojan suuhun -haavakkona.

Onneksi mukana on nuori noutaja jolla ekaksi noudatetaan varmat pois ja annetaan tilanteen rauhoittua! Seuraavaksi jään alkuperäiselle paikalleni passiin ja kaveri lähtee koiran kanssa kattomaan haavakkoa. Hetken kuluttua kuluu krank krank ja haavakko pomppaa siivilleen. Vähän etäältä (n 50 m) suoraan sivusta lentää, mutta pakko yrittää. Pam ja rukkasena heinari lampeen. Varmistin vielä toisella putkella -ihan vaan varmuuden vuoksi, kun on vielä joskus tullut noita ihme heräämisiä hyvien pudotusten jälkeen.

Klo 12:30 on meidän osalta aloituslammella ohi ja aika siirtyä makkaran paistoon!

Iltapäivällä lähdettiin saimaalle katselemaan lahtia. Venerantaan tullessa heti heinari vastassa ja poks... Tallessa... Samalla lahdella telkkä veteli uintikuvioita -pitihän sitä piekkarilla kokeilla kun oli korkea kallio telkän takana. Matkaa reippasti toistasataa metriä - pieni koron arviointi -poks ja telkkä ottaa osuman -joutu vielä paikkaamaan toisen kerran kun jäi pyörimään. Saimaa oli muuten hiljainen.

Enne iltalentoa valmisteltiin rosvopaisti ja lämmitenttiin monttu. Monttua lämmitettiin 3 h ja laitoimme possunfileen monttuun ja kuumat hiekat päälle ja niitten päälle nuotio.

Iltalennolle menimme noin klo 19:00 -virittelimme kuvat ja istuskelua... Kaverin noutaja lähti jo takaisi kotpaikalle kun oli pennulle väsy tullut. 21:20 heinari veti ihan suoraan kuville, tosin jäi jonnekiin 35 metriin. Vetäsin suppealla piipulla heinaria veteen ja pystyin vetämään vielä melkein ohi. Aivan laita haulit sattui. heinari hyppäsi lentoon mutta paikko teki tehtävänsä ja taas sorsaa noutamaan. Tää olikin sitten se mielenkiintoinen vaihe... Sorsa tippu noin 6 metrin päähän rannasta. Siinä sitten ortta tehdessä ja rantaan kävellessä suohetteikko imas ja vyötäröä myöten mautalijussa... Pari valittua ja tarkkaan harkittua sanaa tuli tuossa vaiheessa... No mies ja heinari saatiin kuitenkin ilman venettä ylös... Taveja lenteli vielä jonkun verran, mutta ei oikeen hyvältä hollilta joten jätettiin ne rauhaan.

Illalla eräkämpällä sitten otettiin montusta rosvopaisti joka oli kypsää ja mureaa sekä helkutin hyvää!

Sellainen aloitus Etelä-Savossa... Nyt pitää lähteä taas katselemaan iltalentoa tuonne meikeläisen toisen mettästysseuran kalalammikoille...

Kirjoittaja:  Loikka [ 23.8.2005 22:57 ]
Viestin otsikko: 

Tälläinen oli aloitushetken (30 min) saldo... Uskollinen noutaja Nemo poseeraa 2 heinarin ja tavin kanssa...

Kuva

Kirjoittaja:  Pikku-Jussi [ 28.8.2005 16:04 ]
Viestin otsikko: 

Eipä meidän seurakunnasta kukaan ole kertonut sorsastuksen aloituksesta mitään. No kerrottakoot mukana olleille että sain puhelimen pois takukuukorjauksesta ja haulikon purettua atomaiksi ja vielä kasattuakin. Rautapaukut on kohta varmaankin slugeiksi muuttuneet.

Kävin äsken selvittämässä sitäkin, miksi sorsat eivät totelleet komentoa.
Jostain kummasta ja tuntemattomasta syystä näyttäisin ampuvan säännöllisesti 15cm yli noin 20...25m matkalle. No, nyt kun virhe on löytynyt, niin on helpompi ruveta sitä korjaamaan. Pitäisi vaan joskus päästä kiekkojakin särkemään, sillä paikallaan oleva pahvi ei hommaa osaa korjata, mutta sillä se virhe kuitenkin paljastui - hyvä niin.

Kiitokset Jurille ja Mikalle hyvästä ja hauskasta reissusta.

Kirjoittaja:  peksi [ 29.8.2005 8:14 ]
Viestin otsikko: 

moi!
sorsia tuli kyllä tosi hyvin alotuksessa. n.60kpl.ei kyllä tarkkaan laskettu. me oltiin myös tuolla savossa. näytti siltä että sorsia on tänä syksynä tosi paljon. se mikä oli erona aikaisempiin vuosiin oli sorsien määrä. taveja ja haapanoita oli paljon vähemmän kun aiemmin, tosin niitä ei paljoa viitsitty ampuakaan. kuvista on kameramiehelle lähetetty pyyntö mutta ei ole vielä tullut mitään. laitan sitten kuvia kun saan kuvat meiliin.
terv,
peksi

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/