Tervetuloa Kotikulman Erän kotisivuille
http://www.kotikulmanera.fi/phpBB3/

Särkisalo 2005 kevät
http://www.kotikulmanera.fi/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=93
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  pasi [ 14.4.2005 10:35 ]
Viestin otsikko:  Särkisalo 2005 kevät

Vielä on hetki aikaa täydentää uistinpakkia viime hetken vinkeillä.

Kertokaas hieman Särkisalossa keväällä kalastaneet mitä kalaa olette saaneet ja millä pelillä. Itse olen pari kertaa ollut siellä syksyllä, mutta en tiedä onko tilanne eri keväällä.

Marraskuussa kun vesi jäätyi veneen ympärillä, hauki löytyy isojen lahtien kaislikoiden reunoilta n. 3 m syvyydestä, syyskuussa haukea ja ahventa tuli sisälahtien perukoista 1-2m syvyydestä. Parhaiten toimi isot Laxman lipat ja erilaiset jigit (uudet suspenderit erittäin hyvin). Teho tuntui kylmässä vedessä perustuvat mahdollisuuteen uittaa em. vieheitä erittäin hitaasti. Mites keväällä, vesi taitaa olla vielä yhtä kylmää mutta onko kala virkeämpi?

Lähinnä kalastettiin haukea heittämällä, mutta erään iltauistelun lomassa tuli vahingossa 1,5 kg taimen ja 1,0 kg kuha siitä mökkien edustalta. :lol:

Ilmeisesti porukassa on taimenen-, kuhan- ja hauenkalastajia. Meinaatteko hakea yhtä lajia tietyllä menetelmällä (heitto/uistelu yms.) vai vaihtaa lennossa jos siltä alkaa tuntumaan?

Vinkkejä, vinkkejä ja keskustelua!

Kirjoittaja:  pasi [ 22.4.2005 10:31 ]
Viestin otsikko: 

Ei taida keskustelua irrota tai sitten omat luottovieheet pidetään visusti omana tietona.

Kaipaako kukaan kyytiä Särkisaloon? Lähtö olisi perjantaina aamupäivästä ja autossa on hyvin tilaa. Lähden kehä kolmosen itäpäästä ja tarvittaessa voin pieniä koukkujakin tehdä.

Samoin perjantaina olisi veneessäkin tilaa kun muu venekunta saapuu vasta illalla.

Kirjoittaja:  VPV [ 22.4.2005 14:38 ]
Viestin otsikko: 

Älä huoli, Pasi.
Jo noilla aikaisemmilla meriiteilläsi Särkisalosta tilanne kääntyy toisinpäin, eli meidän täytyy kysellä sulta neuvoja.
Mehän olemme tunnetusti Kotikulman Metsästys - ja VENEILYseura, muutamaa satunnaista suurempaa saalista lukuunottamatta.
Eli ei mitään paineita, varmasti pärjäät omillas ihan hyvin.
Pähkäillään paikanpäällä lisää ja katellaan noi venekunnat perjantaiksi niin ettei kenenkään tarvi yksin mennä vesille.
T. VPV

Kirjoittaja:  pasi [ 22.4.2005 15:45 ]
Viestin otsikko: 

Helppohan se on muiden saamista kaloista haastella. Toivottavasti tällä reissulla saisi jotain itsekin. 8)

Omasta mielestä fiilistely ja spekulointi ennen toimintaa (*) ovat vähintään puolet koko tapahtumasta.

* kun en muuta esimerkkiä keksi, niin se on vähän sama kuin formulakilpailut, ensin mennään lämmittelykierroksia ja varikkotunnelmia, sitten lähdön jälkeen voikin loppukisan vetää tirsoja.

Kirjoittaja:  Kassakirstunvartija [ 22.4.2005 23:28 ]
Viestin otsikko:  Särkisalo , kevätuistelu

:lol: Särkisalossa itse käyttämistäni uistimista Rapalan Tail Dancer spesial ja Stormin Thunder Crank ovat antaneet pahaiten puikkari haukia ja muutamia kolme- neljän kilon kaloja. Molemmat uistimet ovat helistimiä noin viisi senttisiä syvällä uivia tumma selkäisiä vaalean ruskea/suomu/pilkku kylkisiä kellertävä vatsaisia....Avovesikalastus kaudelle 2005 alkoi 16,4 siianonginnalla Lähteelässä.(ei saalista)Keväinen meri-ilma tuntui hyvältä mukavien ihmisten seurassa, kahvin ja makkaran parissa. :lol: Keväisin Terveisin .EKI :lol: :lol: :lol:

Kirjoittaja:  Milo [ 25.4.2005 22:03 ]
Viestin otsikko:  Vieheitä

Itse en ole ollut koskaan mukana Särkisalossa seuran kevät- ta syysreissuilla, mutta noin 15 vuoden vapakalastuskokemuksella (olipa pitkä sana) parikymmentä kilometriä etelämpänä (Kvigos => Särkisalon ja Bromarvin välissä), voin kertoa omista viehekokemuksista, jotka ovat hyvin yksinkertaiset.

Pellit ; Ihan ykkönen on ollut Salamander,iso, joko mustalla tai punaisella kyy-kuviolla, kirkas selkä ja messinki maha. Seuraavaksi tulee varmasti sininen tai vihreä, Krokodil tyyppinen 18 - 32 grammainen.

Vaaput, joita itse käytän mielummin kuin peltejä; Ihan ykkönen on ollut Bomberin 18 senttinen savukalan värissä, pienellä leukalapulla. Kuudes vastaava menossa, kun on noi Itämeren Rokotiilit lyöneet niin lujasti hampaansa vaappuun, että on haljennu. Jos ranta on ollut syvempää/kivikkoisenpaa on ambulassi Shad Rap, kelluvana ja koukullisella leukalapulla toiminut kylmissä vesissä, koska sitä voi uittaa hitaasti ja pumppaamalla.

Suattapi olla niin palajonki eriäviä mielipitteitä, mutta nuin mie oon aatellu.


M

Kirjoittaja:  pasi [ 3.5.2005 15:07 ]
Viestin otsikko: 

Kiitoksia isännille ja erityisesti emännille mukavasta reissusta! Keli oli ehkä syönnin puolesta liian hyvä, mutta tulipahan väriä naamaan.

Isomukset jäi saamatta, mutta ainakin meidän venekunta pääsi näkemään kutevan "metrisen". Hieman jäi siis petrattavaa seuraavaan reissuun, erilaisia tapahtumia oli kuitenkin mukavasti.

Erikoinen tapaus oli Päivin 2 kg hauki joka paikkasi missauksensa. Mika taisi jo ehtiä kommentoimaan kun uistin oli veneen lähellä näkyvissä ja mennyt kaksinkerroin koukusta siimaan, että saisi vaan olla sekaisin kun kala tuli ja nappasi uudemman kerran. Silloin pysyi veneeseen saakka.

Kirjoittaja:  Pikku-Jussi [ 3.5.2005 22:44 ]
Viestin otsikko: 

Varmasti jollakin oli kamera völjyssä, joten pankaa hyvät immeiset kuvia meidän muidenkin ihmeteltääksi. :?

Kirjoittaja:  Vieras [ 4.5.2005 18:57 ]
Viestin otsikko: 

kun et käänny särkisaloon vaan ajat kemiön suuntaan strömman sillalle ja nappaat siitä silakat paistoon niin tuleepahan vähän ilta halstrausta.

Nyt nousee jo.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/